Aprovació del reglament d’entrada a l’espai Els Gorgs

Entra en funcionament la regulació d’accés als gorgs del municipi.
A partir d’aquest dissabte, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, per accedir als gorgs serà imprescindible disposar d’un tiquet que atorgarà el dret d’accedir a tots els gorgs del municipi durant un dia. D’aquesta manera, s’hi garantirà l’accés de la manera més segura possible, i alhora es vetllarà per la preservació del medi natural.
L’accés als gorgs de les Planes d’Hostoles quedarà regulat a un aforament màxim de 200 persones diàries per garantir les mesures sanitàries i també per vetllar per la preservació d’aquest espai natural protegit.
El tiquet per adults tindrà un preu de 5€, i serà gratuït per als menors de 12 anys, sempre acompanyats d’un adult. Aquestes aportacions aniran destinades a desenvolupar accions per conservar la diversitat biològica d’aquest espai natural protegit i per a realitzar accions de manteniment per adequar l’espai a l’ús públic.
Aquesta mesura vol que els usuaris d’aquest espai en puguin gaudir amb totes les garanties, respectant les mesures sanitàries i de seguretat per a protegir-se a elles mateixes, i respectant l’entorn i el medi natural per preservar la biodiversitat. No respectar la normativa d’usos i accés pot comportar sancions administratives.
L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles i la Fundació Emys treballen conjuntament des de l’any 2018 per regular els usos i accessos a l’espai natural protegit del riu Brugent en el seu pas pel municipi. Aquesta és una col·laboració continuada que ha aconseguit regular els usos i accessos al medi natural i conscienciar els ciutadans sobre els seus valors. Aquesta actuació forma part d’una estratègia global del municipi que aposta pel desenvolupament sostenible i que destina el 0,5% de l’IBI a la millora de la fauna, la flora i el paisatge.
La compra de tiquets es pot fer en el següent enllaç: www.espaiprotegitdelbrugent.cat/ca/reserva-previa/