Equipaments

 • Educatius

  escola2ESCOLA PÚBLICA SANT CRISTÒFOL

  Adreça: Av. Narcís Arnau, 58

  Telèfon: 972 448 041

  E-Mail: b7002752@xtec.cat

  Web: https://blocs.xtec.cat/lesplanes/

   

  escola_logo

  L’escola Sant Cristòfol és un bell edifici centenari que destaca per la seva singularitat. La part més visible és la seva façana modernista amb les finestres decorades per cada ocasió imatge que no deixa indiferent a ningú i no hi ha espectador que es resisteixi a aixecar el cap per copsar-ne tots els detalls. L’escola té una part menys visible per al gaudi dels infants: l’immens pati, envoltat d’un paisatge privilegiat de la Vall d’Hostoles, unes grans aules, lluminoses i espaioses, un porxo i uns espais interiors dels que es tenen especial cura per poder adaptar-se al pas dels cursos i dels anys.

  A l’interior d’aquest preciós edifici hi ha l’essència de l’escola, els nens i les nenes de les Planes i d’altres pobles veïns: Cogolls, Les Encies, Sant Aniol i Sant Esteve de Llémena. Un alumnat de diferents edats i situacions, cadascú amb uns interessos i unes necessitats diferents que omple els espais de l’escola amb alegria i entusiasme. Al centre hi treballa un equip de mestres que intenta donar una educació de qualitat, amb la responsabilitat d’oferir els recursos necessaris per tal que tot l’alumnat realitzi un aprenentatge competencial i per la vida. Aquesta tasca no seria possible sense la implicació i el compromís de les famílies. L’escola també compta amb un personal no docent, com el monitoratge de menjador i el de les activitats extraescolars, que contribueixen a que les estones de lleure esdevinguin un espai educatiu. Finalment, i no per això menys important, cal destacar les tasques administratives, de gestió, de col·laboració, de conservació i millora de l’edifici, que a càrrec de l’Ajuntament, de l’AMPA, del Departament i d’altres serveis i organitzacions vetllen per tal que tot el sistema funcioni. 


  llar16LLAR D’INFANTS EL MELIC

  Adreça: C/ Font d’Àliga

  Telèfon: 972 448 607

  E-Mail: b7010220@xtec.cat

  Web: https://llarinfantselmelic.wixsite.com/llarinfantsmelic

  Logo_Llar_Melic 

  La llar d’infants El Melic és una escola d’educació infantil municipal que acull infants de 4 mesos a 3 anys d’edat. Entenem la llar d’infants com un espai on la vida quotidiana, el joc i les relacions prenen un gran valor educatiu. Entenem que la vida quotidiana, el que viu l’infant en el dia a dia, és el que l’ajuda a créixer, a aprendre, a viure, a relacionar-se, a conquerir la seva autonomia. Tenim molt en compte les necessitats bàsiques i les tractem com a moments educatius.

  La Higiene, el descans, l’alimentació són tractats des de la individualitat, respectant el moment de cada infant oferint temps i espai per anar-se adaptant als canvis que esdevenen durant el curs. El joc és l’activitat per excel·lència dels infants i forma part de la vida quotidiana de la llar. L’infant aprèn a partir de la relació amb tot allò que té al seu abast. Necessita interactuar-hi, juga-hi, explorar-ho. Amb llibertat per escollir el que li convingui, per verificar hipòtesis o resoldre dubtes. Per això ens centrem a oferir espais de joc rics, de manera que l’infant pugui desenvolupar les seves capacitats i potencial a través dels múltiples llenguatges que posseeix, en un entorn on confien que pot fer-ho. A la llar es viuen moments de relació privilegiada entre els infants i els adults que hi conviuen. Són moments plens de significat que formen part del nostre quotidià. La riquesa d’aquests moments rau en la seva naturalesa i espontaneïtat fruit de les experiències que viu l’infant en el seu dia a dia.

  Les famílies són part important de la vida de la llar. Juntes compartim la gran tasca d’educar. Amb el contacte diari i entrant dins les estances oferim l’oportunitat de viure la llar des de dins i així poder crear moments d’intercanvi, de converses i anar teixint vincles de confiança.

  Horari: L’horari de la llar d’infants és de les 9 del matí a les 5 de la tarda de setembre a juliol amb servei d’acollida de 8 a 9 del matí.

  llar_infants

 • Socioculturals

  CASAL CÍVIC LA COOPERATIVA

  Adreça: Joan Vidal, 12

  Telèfon: 972 448 032

  E-Mail: biblioteca@lesplanes.cat

  El Casal Cívic La Cooperativa es considera l’eix vertebrador de les activitats socioculturals de les Planes d’Hostoles. En ell queden integrades les activitats de la Biblioteca Maria de Jonquers, el Bar la Llar, la Sala d’Entitats i el Local Social. Existeix una agenda fixa de cursos al Local Social i a la Sala d’Entitats, però a part cada trimestre s’elabora una agenda cultural amb espectacles, tallers, hores del conte i exposicions entre d’altres.

  • Horaris activitats setmanals (properament)

  BIBLIOTECA MARIA DE JONQUERS

  Adreça: Joan Vidal, 12. Primera Planta

  Telèfon: 972 448 032

  E-Mail: biblioteca@lesplanes.cat

  Web: https://www.bibgirona.cat/biblioteca/lesplanes


  BAR LA LLAR

  Adreça: Joan Vidal, 12. Planta Baixa

  Telèfon: 972 449 032


  LOCAL SOCIAL

  Adreça: Moragas i Barret, 14

  Telèfon: 972 448 032

  • Horaris activitats setmanals (properament)

   


  LOCAL DE L’ESTACIÓ

  Adreça: Passeig de l’Estació, s/n

  • Horari Sala Polivalent i Estació (properament)

   

   

   

   


  SALA POLIVALENT LES PLANES D’HOSTOLES

  Adreça: Av. Narcís Arnau, 3

  • Horari Sala Polivalent i Estació (properament)

   

   

   

   


 • Esportius

  ZONA ESPORTIVA DE L’ESTACIÓpistaestacio3

  Adreça: Passeig de l’Estació, s/n

   

   

   

   

   


  CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL JOSEP GUÀRDIA RODÀcamp_futbol_LP

  Adreça: C/ del Secretari Salvador Simón, 1

  Telèfon: 669 609 671

 • Sanitaris

  Sala_PolivalentCENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA (CAP)

  Adreça: Passatge de l’Estació, s/n

  Telèfon: 972 448 112

   

   

   

  Horari:

  • Dilluns, dimecres i divendres de 8 a 15 h i dimarts i dijous de 14 a 20 h.
  • Atenció continuada CAP St. Esteve Bas de dilluns a divendres de 8 a 20 h i dissabte de 9 a 14 h (Tel. CAP Sant Esteve 972 690 302).
  • Llevadora dijous a la tarda.
  • Pediatra dilluns de 8.30 a 15 h.
  • Assistent i educadora Social dimecres de 9 a 13 h.

  Fora d’aquest horari truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos a l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. Nits, caps de setmana i festius truqueu al 112.

 • Religiosos

  ESGLÉSIA PARROQUIAL SANT CRISTÒFOLesglesia3

  Adreça: Plaça de l’Església, s/n

  Telèfon: 972 448 026