L’Ajuntament de Les Planes aprova un paquet de mesures econòmiques per valor de 50 mil euros

L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles en el primer ple telemàtic de la seva història, celebrat extraordinàriament aquest dimecres el vespre, ha aprovat un paquet de mesures econòmiques per ajudar a autònoms, petites i mitjanes empreses a pal•liar els efectes de la crisi del COVID19.
1200€ per empreses i autònoms
L’Equip de govern acorda una primera línia de subvenció (amb un màxim de 1200€ per establiment) destinada a cobrir les despeses de llum, aigua, gas, lloguers, salaris i seguretat social (quota autònoms i seguretat social al treballadors), quotes de préstecs i impostos. Aquesta ajuda es rebrà de manera fraccionada, durant 8 mensualitats, i és plenament compatible amb les subvencions que concedeixen altres organismes. En aquesta línia, només hi podran accedir aquelles activitats i/o autònoms que hagin hagut de tancar la seva activitat entre el 14 de març i l’11 de maig.
10 mil euros per reformes de locals i EPIS
L’Ajuntament també impulsa una línia d’ajuts per aquells establiments que es vegin en la necessitat de fer reformes per complir amb les mesures de seguretat i també per la compra d’EPIS (guants, gel desinfectant, bates, mascaretes..) tant pel personal, com per als seus clients. En aquest cas, es subvencionarà fins a un 50% de l’actuació amb un topall de 500€.
Amb aquestes mesures econòmiques l’equip de govern preveu ajudar a una trentena de petites i mitjanes empreses del municipi. Les bases de les subvencions es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i les ajudes es concediran per ordre d’entrada al registre municipal.