L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles aprova el Pla Local de Joventut 2020-2024

L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles aprova el Pla Local de Joventut 2020-2024.
Les Polítiques d’emancipació, de transport, de cultura i participació en són els grans eixos.
El Pla Local de Joventut aprovat en el ple d’aquest desembre és el full de ruta dels projectes i accions que es desenvolupran en els pròxims anys per als joves i des dels joves de 12 a 35 anys del municipi.
El Pla Local de Joventut, iniciat amb l’assemblea de joves de finals de 2019 incorpora la priorització dels elements vinculars amb l’emancipció, la participació, les polítiques de ciutadania i l’aposta per un model d’intervenció integral, transversal i interinstitucional, amb la finalitat d’oferir a les persones joves millors condicions en el desenvolupament dels seus respectius projectes de vida, garantint-los la igualtat d’oportunitats i estimula l’exercici de la ciutadania activa.
El pla estableix dos objectius principals. El primer és incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d’emancipació dels joves, com ara l’ocupació o l’habitatge, amb l’objectiu de facilitar el procés d’abandonament de la llar parental i la possibilitat de seguir vivint al poble. El segon objectiu és repensar l’oferta lúdica, cultural i participativa del poble per adaptar-la a les noves demandes i necessitats dels joves.
A grans trets el proposit de l’àrea de joventut i de l’Ajuntament és que els joves se sentin prou vinculats i còmodes per quedar-se al poble.